BØRN & UNGE

 

Sved paa panden og fart over feltet

Sved på panden og fart over feltet

Landevejscykling er en spændende, udfordrende og krævende sportsgren. Roskilde Cyklering har en stor børne – og ungdomsafdeling og er godt i gang med at udvikle næste generation af cykelryttere. Så er du min. 9 år og kan lide at cykle, så er RCR måske noget for dig.

Hvor meget træner vi?
Professionelle cykelryttere træner meget – ofte hver eneste dag. Så meget træner vi ikke. Men for at du skal komme godt i gang og få noget ud af træningen, skal du træne to til tre gange om ugen. En del forældre kører med de første par gange, og nogle forældre bliver så glade for at cykle, at de også selv begynder at træne. (Det er dog ikke et krav, at forældre selv deltager i træningen – heller ikke i starten).

Godt kammeratskab og sjov motion i RCRSjove oplevelser og godt kammeratskab
I RCR lægger vi stor vægt på gode, sjove og fælles oplevelser – også når vi ikke lige sidder på cyklerne. Vi holder klubaftner, fester og hyggeaftener for hele familien, og vi tager på ture og træningslejre – både med og uden forældre.
Vigtigst af alt – det skal være sjovt at komme til træning, men det må godt være hårdt!

SOMMER
Fra primo april til primo oktober træner vi på landevejene omkring Roskilde. Som børnerytter kører du cirka to timer ad gangen.
Ryttere og træner mødes ved klubhuset, og vi deler os i grupper alt efter styrke – typisk kører vi i 2 til 3 grupper. Herefter kører vi ud på en af vores træningsruter.

En typisk træning består af følgende træningselementer:Cykletræning med RCR: Alle børn fra 9 og op kan være med

  • Grundtræning
  • Intervaltræning
  • Spurttræning

Se træningstider for børn her

VINTER
For børnerytterne deler vi vinteren op i 2 perioder – før jul og efter jul.
Før jul træner vi typisk på MTB i Boserupskoven. Efter jul vil de største børneryttere begynde at træne på landevej, hvis vejret tillader det. Vi træner ca. et par timer ad gangen og slutter af med varm kakao i klubhuset ;-)

Hver mandag kl. 19.00 – 20.00 kan man tilmelde sig spinning hos Fitness sport i Roskilde kontakt Michael Kisum michael.kisum@swarco.com

Udstyr
Der er ingen grund til at starte med toptunet udstyr. Du kan bruge din almindelige cykel og træningstøj de første par gange, men husk cykelhjelm og drikkedunk! Når du melder dig ind i RCR, får du dit første sæt cykeltøj GRATIS (kortærmet trøje + bib-shorts).

RCR: Uden cykelhjelm – ingen træning!Ingen ryttere – hverken voksne eller børn – træner med RCR uden cykelhjelm.


Min egen racer?
Til sommertræning kræves der en racer cykel. Klubben råder heldigvis over en del racercykler til børneryttere, som du kan låne i starten ved at betale et depositum på 1000,- hvor de 500,- returneres efter låneperioden. Du kan låne cyklen i 4 måneder i perioden primo april til primo oktober.

Hvis du bliver glad for at cykle og skal købe din egen racer, er vi gerne behjælpelige med råd og vejledning. Cykler og cykeludstyr fås i mange varianter og prisklasser, og det dyreste er ikke nødvendigvis det bedste. Tøjet køber du gennem RCR. Det er flot, slidstærkt og rart at have på.

Hvordan kommer jeg i gang?
Hvis du og dine forældre ikke kender så meget til cykelsport, er det en god ide at kigge forbi til en af vores ugentlige klubaftener. Her vil vi fortælle dig alt om indmeldelse og træning mm. Kontakt os evt. i forvejen, så vi ved, at du/I kommer.
Se kontaktpersoner for børneryttere her

Hvornår kan jeg køre cykelløb?
P et tidspunkt lyst til at prøve kræfter med at køre ‘rigtigt cykelløb’. Er du ny børne- eller ungdomsrytter, anbefaler vi, at du starter med at køre de såkaldte ‘medaljeløb’.
RCR: MedaljeløbMedaljeløbene er DCU’s (Dansk Cykel Unions) tilbud til børn og unge, som gerne vil prøve at køre løb.
Strækningen er kortere, og du kan køre uden licens .

Læs mere om de forskellige løbstyper og -klasser her