Cykelture

Når man er vild med at cykle, og rigtig godt kan lide at bevæge sig rundt i Danmark, så er der heldigvis mange muligheder at få nogle gode oplevelser, som samtidig indebærer, at man får en masse dejlig motion.

En tur, der i høj grad kan anbefales, er at besøge den smukke ø Samsø. Her kan man for alvor få nogle rigtig gode oplevelser, når man er vild med at cykle. For at det ikke skal være løgn, så skinner solen næsten også altid på denne ø. Der er nemlig flere solskinstimer, end der er noget andet sted i Danmark. Det er også værd at tage med, når man går og tænker på, hvor det er, man skal tage hen, næste gang man skal af sted.

Det er meget nemt at komme til Samsø, og man kan tage færgen dertil fra både Jylland og Sjælland. Fra Jylland sejler færgen fra Hou lidt uden for Odder, og fra Sjælland skal man sejle fra Kalundborg. Det er meget nemt at tage cyklen med ombord, og det er tilmed meget billigt at få en billet til cyklen, mens det også er billigt at rejse, uanset om man har cyklen med eller ej. Der er altså ikke nogen grund til ikke at tage færgen over til Samsø for at cykle rundt.

Man skal selvfølgelig finde ud af, om man blot ønsker at besøge øen en enkelt dag, eller om man skal have en eller flere overnatninger. Hvis man overnatter på øen, har man selvfølgelig mulighed for at opleve meget mere, men det er rent faktisk muligt at cykle hele øen rundt på én enkelt dag, selvom det altså er mange kilometer.

Tag af sted tidligt

Når man vælger Samsø som destination for en cykeltur, så skal man huske at tage færgen meget tidligt om morgenen, for at man kan være sikker på, at man har tid til at opleve så meget som overhovedet muligt. Begge steder fra sejler den klokken 7, og så er man på øen tidsnok til, at man kan komme til at opleve ret meget.

Det handler også om at tage rigeligt med at drikke og spise, mens man også kan købe en del på øen. Der er nemlig både gode supermarkeder og små restauranter.

Når man ankommer til øen, vil man opleve, at der er masser af skilte, der viser vej til cykelruter. Det handler om at følge disse, og man bør også forberede sig hjemmefra, så man har gjort sig klart, hvad for en vej, man skal starte med at cykle. Der er nemlig mange veje at køre, og det er meget individuelt, hvor det er bedst at starte og slutte. Det anbefales dog altid, at man starter med at køre mod Nordby og Issehoved, som bestemt er et besøg værd, og senere kan man køre syd på og opleve noget af den dejlige natur, der er her. Når man nu er på øen, skal man naturligvis også et kig forbi Tranebjerg og Ballen. Det er de byer på øen, hvor der sker mest, og hvis man er på udkig efter lidt underholdning, må man ikke glemme at tage til disse to byer. Det handler jo om at få det hele med, når nu man er der. Men ellers kan man også altid komme igen, hvis man vil det.